Relatietherapie

Relatietherapie door Konbaka van Ruth Lenstra

Met mijn relatietherapie help ik patronen te ontdekken te doorbreken. Samen onderzoeken we de aspecten die jullie gezonde relatie in de weg staan. Zoals bijvoorbeeld de angst om niet te kunnen voldoen aan de wensen van de ander, of de angst om verlaten te worden. Maar ook diepgewortelde verlangens die voor de ander niet kenbaar zijn, of geen enkele rol spelen. Betrokkenheid en verbondenheid, die de basis vormen voor een goede relatie, kunnen weer groeien wanneer je deze angsten en verlangens durft te uiten en je weer opnieuw open staat voor elkaar.

Werkwijze relatietherapie

Wanneer jullie de gelegenheid geven om aan jezelf en de relatie te werken is het lang niet altijd nodig om uit elkaar te gaan. Ik bied jullie concrete werktechnieken waar jullie samen en zelf mee aan de slag kunnen gaan zoals NLP, TA, EFT en familieopstellingen. Hieronder volgt een korte uitleg wat deze technieken inhouden en bijdragen in de therapie van jullie relatie.

NLP en relatietherapie

Met behulp van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) help ik je bewust te worden van onbewuste gedragspatronen die jij en je partner in de loop van de jaren hebben ontwikkeld, zodat je jezelf en je partner beter leert begrijpen. Doordat jullie inzicht krijgen hoe jij en je partner op prikkels reageren, ben je ook in staat om in toekomstige situaties anders te gaan reageren en hiermee patronen te doorbreken.

TA en relatietherapie

Met behulp van transactionele analyse (TA) krijg ik inzicht hoe de communicatie tussen jullie beiden verloopt en ik welke rollenpatroon jullie zitten welk e een goede relatie in de weg staat. Dan inzicht in deze patronen ontstaat er ruimte oplossingen.

Familieopstelling en relatietherapie

Het opgroeien en leven binnen een familie heeft een grote invloed op je die op latere leeftijd zich kunnen uiten in een herhalende patronen die een gezonde relatie in de weg staan. Een familie opstelling geeft inzicht in het familiesysteem waarin je bent opgegroeid en kan daarmee bijdragen in het inzicht waar je in je huidige relatie vastloopt en steeds dezelfde problemen tegenkomt.

Veel voorkomende patronen uit het verleden die een gezonde relatie in de weg staan zijn:

  • buitengesloten of vergeten worden
  • Onevenwichte balans tussen geven en nemen
  • Als kind voor je ouders moeten zorgen in plaats van andersom

EFT en relatietherapie

Met behulp van Emotionally Focused Therapy (EFT) onderzoek de manier van contact maken en de daarbij behorende gevoelens. Ik richt mij daarbij op het bevorderen van de emotionele ontvankelijkheid tussen jou en je partner. Deze ontvankelijkheid gaat over vragen als:

  • Kunnen jullie elkaar bereiken?
  • Stel jij en je partner zich emotioneel voor de ander open?
  • laat jullie elkaar in jullie waarde en blijven jullie bij elkaar?

Contact

Heb je nog vragen over de werkwijze van mijn relatietherapie, andere vragen, of wil je een afspraak maken? Bel of mail mij gerust of vul het contactformulier in.

Laat een reactie achter